Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Προλεταριάτο ,συνδικαλισμός


Προλεταριάτο –Συνδικαλισμός .








Προλεταριάτο !
Έτσι λέγετε η κατώτερη τάξη, η τάξη των καταφρονεμένων ,των μεροκαματιαρήδων, των πεινασμένων , η μάζα , ο όχλος η όπως εσείς θέλετε να ονομάσετε όλους αυτούς ανεξάρτητα από χρώμα , εθνότητα, φυλή , φύλο , θρησκεία και κοινωνικά φρονήματα , όλους όσους δεν έχουν καμία κτηματική η χρηματική περιουσία ,αναγκασμένοι να ζουν νοικιάζοντας την δουλειά τους .
Κατά πολλούς ο μεγαλύτερος υπερασπιστής αυτής της κοινωνικής τάξης , ήταν ένας Γερμανός αστός που την μισή του ζωή την έζησε στην Αγγλία , ο Κάρλ Μάρξ .
Ο Μάρξ εξετάζοντας κι αναλύοντας τόσο την εξέλιξη του καπιταλισμού όσο και τις μέθοδες του και τις επιπτώσεις του στην τότε κοινωνία ,έριξε πρώτος το σύνθημα : <<Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε >>,νοώντας πως όλοι όσοι ζουν πουλώντας δουλειά θα έπρεπε από κοινού να αγωνιστούν για να επιβάλουν την κοινοκτημοσύνη μοιράζοντας τους καρπούς του μόχτου τους χωρίς να πληρώνουν κανένα χαραμοφάη .
Έτσι οι προλετάριοι θα γίνονταν η βασική τάξη μιας πολιτισμένης κοινωνίας που σε αυτήν θα υπέκυπταν όλες οι άλλες τάξεις.
Η οργάνωση των αργαζόμενων από εκείνη την εποχή σιγά ,σιγά με αγώνες και πολύ αίμα εξελίχτηκε σε συνδικαλισμό.
Ο συνδικαλιστής κατά γενική άποψη είναι εντολοδόχος του εργάτη , σε αυτόν χρωστά την θέση του , την όποια εξουσία του ,και την εκτίμηση.
Με την ίδια άποψη ο συνδικαλιστής πρέπει πάντα να θεωρεί τον εαυτό του υπηρέτη του εργάτη , υπεύθυνο να διαχειρίζεται και να υπερασπίζετε τα συμφέροντα των εργαζόμενων όσα οι ίδιοι δεν μπορούν να παρακολουθούν .
Στην πραγματικότητα σήμερα οι συνδικαλιστές εκτός εξαιρέσεων έχουν καταντήσει δεσπότες και εκμεταλλευτές των εργαζόμενων πιστεύοντας πως χρωστάνε την δύναμη τους και το κύρος τους στον αρχηγό του κόμματος ,καταντώντας έτσι
Κομματικοί θεματοφύλακες ,έχοντας την απαίτηση οι εργάτες να τους σέβονται και να δίνουν υποταγή σε αυτούς σαν να είναι κάποια κυρίαρχη αρχή.
Έτσι το σύνθημα του Μάρξ λεγόμενο από τέτοιους συνδικαλιστές ακούγεται σαν :
<<Προλετάριοι όλου του κόσμου ,άντε γαμηθήτε >> , κοτσάροντας στα γραφεία τους μια εικόνα του Μάρξ και σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη τους το ΚΕΦΑΛΑΙΟ έτσι για ξεκάρφωμα και εξαπάτηση .
Κάπως έτσι είδαμε στην Ελλαντίγκουα ,κάτι τύπους σαν τον Μανώλη ,τον Πρωτοπαπά κι άλλους ανεκδιήγητους να γίνονται βουλευτές η υπουργοί
παίζοντας ταμπούρλο στην πλάτη των εργαζόμενων.
Κάπως έτσι είδαμε , μέσα από χώρους που παρουσιάζονταν σαν υπέρμαχοι του Μαρξισμού να ξεπηδάνε λουλούδια όπως ο Τσουκάτος (ΚΚΕ ΜΛ ) , Τατούλης (ΕΚΚΕ) ,και πλήθος άλλων χαραμοφάηδων πρακτόρων της κεφαλαιοκρατίας…
.