Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Από το 1945 οι δεξιά στην Ελλάδα και οι ξένοι προστάτες της έστησαν μια παγίδα στην πάντα κατακερματισμένη αριστερα!
Το πρωτο στραβοπάτημα ήταν η αποχή από τις εκλογές αμέσως μετά την απελευθέρωση! Στον δε εμφύλιο έγιναν τόσα τραγικά λάθη που δεν έχουν μέτρημα έτσι κατάντησε το δεκανίκι της δεξιάς στην ουσία και αφήνοντας ατιμώρητους τους προδότες συνεργάτες του κατακτητή και τους μαυραγορίτες.
Αυτοί οι προδότες και μαυραγορίτες είναι το δομικό υλικό πάνω στο οποίο χτήστικε το μεταπολεμικό Ελληνικό κράτος, το κράτος της δεξιάς!
Στη συνεχεία πέρασε το σύνθημα τι Πλαστήρας τι Παπάγος, να φτάσουμε στο 1965 που σχεδόν να φέρετε και να άγετε στα όσα τότε διαδραματίζονταν σαν να μην αφορούσαν τον λαό!
Στη μεταπολίτευση της πετάξαν το κόκαλο της νομιμοποίησης και το άρπαξε σαν πεινασμένος σκύλος, παλι παραβλέποντας την κάθαρση . Περίεργα κέντρα χρηματοδοτούσαν μικροομαδες διασπασάσης Λ ΚΚΕ ,ΚΚΕμλ, ακόμα και στο των οικολόγων πλάσαραν τον τραπεζοκόμο του ( ΕΘΝΑΡΧΗ) Βεργή !Από αυτούς τους χώρους είδαμε να ξεπροβάλουν στελέχη της δεξιάς όπως Τατούλης, Τσουκάτος (ΠΑΣΟΚ) και διάφοροι !Το 1989 ο καπετάν Γιώτης είπε καθαρά ,συνεργασία με τον διάβολο!
Καμιά προσπάθεια προσέγγισης με τον μεγάλο κεντροαριστερό χώρο σε μια ελάχιστη προγραμματική βάση ποτέ!
Βεβαία και από την αντίστοιχη πλευρά του κέντρου η αντιμετώπιση ήταν η ανάλογη και πολλές φορές χειρότερη!
Η χαρισματική μορφή του Α Παπανδρέου συσπείρωσε τις λαϊκές δυνάμεις και συνάμα συρρίκνωσε την παραδοσιακή λεγομένη αριστερά .Έδωσε όμως ένα δείγμα διαφορετικής προσέγγισης στα προβλήματα όπως την παιδεία υγεία κουλτούρα ισονομία κλπ κάνοντας για μοναδική φορά αναδιανομή υπέρ των λαϊκών στρωμάτων! Κατά την διακυβέρνηση γνωρίζοντας τους κινδύνους της διαφθοράς ανασχημάτιζε το κυβερνητικό σχήμα σε τακτικά χρονικά διαστήματα ώστε να ελαχιστοποιεί την δημιουργία μαινόμενων διαφθοράς χωρίς να το καταφέρνει πάντα.
Η δεξιά τότε ενεργοποίησε την πέμπτη φάλαγγα και τις παλιές μέθοδες εκμεταλλευομένη τις προσωπικές του αδυναμίες και διαφθηρωντας όσους ήταν πρόσφοροι ,κρατικούς λειτουργούς ,εκμεταλλευόμενη την τότε ελευθερία και τα νομικά κενά!
Έτσι είδαμε τραπεζίτες ,μεγαλοεκδότες, καθηγητές, ιερωμένους ,επίορκους στρατιωτικούς ,δικαστές αντάμα πολιτικάντηδες της κακίας ώρας και δήθεν διαμαρτυρομένους πολίτες να κάνουν ότι ήταν δυνατόν ώστε να συκοφαντήσουν, να ρίξουν την κυβέρνηση και το πέτυχαν! Κυρίαρχο ρόλο έπαιξαν τα ΜΜε και οι δημοσιογράφοι ,που ακόμα και σήμερα χαίρουν των καρπών τις εκδούλευσης τους


.
Η συγκυβέρνηση δεξιάς αριστεράς έδειξε αμέσως το πρόσωπο της αριστεράς,γιά παράδειγμα αναφέρω την προώθηση φελλών υποτίθεται αριστερών σε θέσεις ανώτερες στον κρατικό μηχανισμό και τον νόμο Λάσκα για τις οικοδομές!
Μετά την πλήρη επικράτηση της τότε δεξιάς κάθε προσπάθεια μετασχηματισμού της χώρας και οικονομίας σε ευρωπαϊκή πήρε τέλος. Ο πληθωρισμός από το 14% πήγε στο 25% πάλι ,το ξεπούλημα η ανεργία στα ύψη ,η ακρίβεια η αδικία οι διώξεις κλπ.το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε μέσα σε μόνο 3 χρόνια!
Αλλά και σε εθνικό επίπεδο η κατάσταση έγινε η χειρότερη που γνώρισε η χώρα από την μεταπολίτευση υποκύπτοντας πλήρως στις απαιτήσεις των
ΗΠΑ κάνοντας τραγικά πολιτικά λάθη!
Κατά την ρεβάνς του σχεδόν νεκρού βιολογικά Παπανδρέου και την τιμωρία της αριστερός από τον λαό η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη πράγμα που εκμεταλεύτικε η κλίκα Σημίτη για να παραδώσει ξανά στην δεξιά ,κάνοντας απλή συνδιαχειρηση και κλέβοντας τις αποταμιεύσεις του απλού λαού!

Η δεξιά από το 1990 και μετά κατασκευάζει ένα προφίλ και έναν υποτιθέμενο ηγέτη
Παντελώς ψεύτικο, στόχος η παραπλάνηση του λαού πλάση θυσία και το πέτυχε.
Η έλειψη ικανου ηγέτη και αποδεκτου στον κεντροαριστερό χώρο αναπτέρωσε τις ελπίδες της ( αριστεράς) συνεπικουρούμενη από τα ελεγχόμενα από την δεξιά ΜΜε για επανάκτηση της χαμένης επιρροής στις λαϊκές μάζες.
Σήμερα μη έχοντας κανένα μα κανένα μοντέλο και πρόγραμμα για επίλυση των προβλημάτων , εφαρμόζοντας μαζί με την δεξιά την πέμπτη φάλαγγα πλαγιοκοπει το γνήσιο λαϊκό αίσθημα για ένα καλύτερο αύριο.
Είδαμε τον Βενιζέλο να προστρέχει στο Ζάππειο και τα ΜΜΕ να δίνουν μέγιστη δημοσιότητα, αριστερούς ( Κοψίδης και άλλοι ) να συντάσοντε μαζί του ,δεξιοί να
Ανακοινώνουν από την τηλεόραση 5 μήνες νωρίτερα την διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ .(πως το ήξεραν;)
Μετά την παράδοση της διακυβέρνησης από την κλίκα Σημίτη στη δεξιά, αυτή επιδίδετε σε ένα όργιο διαφθοράς ,λεηλασίας και διάλυσης του κράτους.
Η κλίκα της Θεσσαλονίκης με αρχηγό το ηλίθιο κατασκεύασμα των ΜΜΕ από το 2004 έχει να επιδείξει χιλιάδες πράξεις διαφθοράς που σκόπιμα τα ΜΜε αποκρύπτουν ,πέρα από την περιφρόνηση στον πολίτη και στην έγνοια άνθρωπος!
Αμέσως μετά τις εκλογές βλέπουμε να εφαρμόζονται δυο εκλογικοί νόμοι με σκοπό την ανάδειξη του θειου σε βουλευτή,την μεταφορά 20 000 ημετέρων σε θέσεις που με αξιοκρατικά κριτήρια δεν θα έβλεπαν ποτέ (οι φελλοί βγήκαν στην επιφάνεια)
Βλέπουμε την πρωθυπουργική σύζυγο από βρεφονηπιοκόμος να γίνετε χειρούργα,τους κουμπάρους και κολλητούς υψηλοί αξιωματούχοι ,της αστυνομίας και τον στρατό να αποκεφαλίζονται .βλέπουμε το φαγοπότι της ολυμπιάδας να παίρνει από μέγιστες τραγικές διαστάσεις, τις μπούρδες περί βασικού μετόχου ,την επιτήρηση στην οικονομία με σκοπό να μη δοθεί τίποτα στο λαό!
Βλέπουμε ότι αντί να γίνει κάθαρση και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την κλοπή στο χρηματιστήριο η υπόθεση να κουκουλώνετε με δικονομικά κόλπα.
Η αριστερά σιωπά ,κι αν ψελλίσει κάτι θα είναι λόγια συμψηφισμού και δήθεν αποφυγή λαϊκίστικης πολιτικής.
Είδαμε κατάφορες παραβιάσεις του συντάγματος ,υποκλοπές ,μεταφορά κρατουμένων από την yperdynamh μέσω ελληνικού εδάφους. αρπαγή οικονομικών μεταναστών ,παραγραφή 600 000 υποθέσεων με υπουργική απόφαση (πλήρης ατιμωρησία).
Στο ίδιο μοτίβο είδαμε τον ίδιο τον υπουργό του ΥΠΕΧΩ να κατασκευάζει βίλα χωρίς άδεια, τον υπουργό εργασίας να στήνει μηχανή κλοπής των χρημάτων των ταμείων ,τον αντικαταστάτη του να χρησιμοποιεί ανασφαλίστους μετανάστες ,μέλη τις κλίκας της Θεσσαλονίκης που κατείχαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις να μπλέκονται σε εκβιασμούς και συνεργασίες με υπόκοσμο του τζόγου.
Αλλά το τραγικότερο που είδαμε ,τον Ιμπραήμ να ξανά καίει την Ελλάδα
…και την αριστερά να σιωπά ,γιατί ;
Ο κατάλογος είναι τεράστιος ενδεικτικά ανάφερα μερικά για να φτάσω στο σήμερα.
Μετά τον όλεθρο της φωτιάς ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής πάλι της ψήφου εφαρμόστηκε ,το σχέδιο τριχίλιαρα πολλές χιλιάδες μα πάρα πολλές χιλιάδες περίεργων ατόμων έτρεξαν στις τράπεζες και πήραν χρήματα που δεν δικαιούνταν ,προεκλογικά.(πολλοί κλήθηκαν μετά τις εκλογές να τα επιστρέψουν )
η κυρά δικαιοσύνη δεν είδε δεν άκουσε, κανένας δήμαρχος η νομάρχης δεν κλήθηκε (αυτοί έβαζαν υπογραφές)και η αριστερά σιωπά ,γιατί;
Κοντά πέντε μήνες μετά την (νωπή λαϊκή εντολή) η μπόχα πνίγει κυριολεκτικά πια την χώρα όπως στις χειρότερες χούντες της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 50. Η μηχανή ξαναμπαίνει μπροστά τα ΜΜΕ και τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος του ιδρώτα του λαού φτιάχνουν αναχώματα να προστατέψουν ξανά την ταμπέλα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
Η αριστερά σιωπά γιατί;

2 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Γιατί ΑΡΑΓΕ???

Ανασα του Βορρα είπε...

Η αριστερά σιωπά γιατί βρώμισε την ιδεολογία της.
Έμειναν όμως οι ονειροπόλοι-ιδεολόγο.
"Κι αν τη γη δε κοκκινίσαμε
τα όνειρα μας είναι ακόμη κόκκινα".