Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

.....ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ !

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ !

Το εφευρετικό πνεύμα ,η μέθοδος και η δυνατότητα οργάνωσης, μαζί με την ικανότητα στην μηχανική και τα ηλεκτρονικά, έχουν κάποια πιθανότητα μπροστά
στην αδηφαγία του κεφαλαίου.
Αν έχετε αυτά τα προσόντα τότε οι (επιχειρηματίες ) θα σας αγοράσουνε.
Οι καπιταλιστές αντί να παρέχουν τα βασικά και αναγκαία, προσφέρουν πρώτα τα άχρηστα και μετά ίσως κάτι πιο χρήσιμο ,όταν ένα είδος κορέσει την αγορά τότε διαθέτουν κεφάλαια για την παραγωγή άλλων όχι κατ΄ ανάγκην χρήσιμων.
Έτσι εξαντλούν τους πόρους πλούτου που παρέχει το περιβάλλον ,όσο και ενέργεια που επιβαρύνει και καταστρέφει ότι μας ανήκει τόσο σε εμάς όσο και στα ενγγόνια μας.
Η καπιταλιστικοποίηση είναι άλλο και ο καπιταλισμός άλλο , η καπιταλιστικοποίηση δεν μας ενοχλεί όσο το κεφάλαιο υπηρετεί το κοινό συμφέρον και δεν μας κουμαντάρει , ο καπιταλισμός γίνετε πάντα αφεντικό μας αντί υπηρέτης μας. Κοντολογίς αντί να ήμαστε δημόσιοι υπηρέτες γινόμαστε ιδιωτικοί δούλοι!
Παράδειγμα ...για να γίνει ένα λιμάνι χρειάζοντε χρόνια δουλειάς και χρήματα από φόρους που πληρώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε εμείς μόνο λίγες φορές στη ζωή μας σε αντίθεση με τους εφοπλιστές που πιθανά να μην πλήρωσαν δεκάρα κι όμως καρπούντε κατά κόρον όφελος!
Υποθέσουμε πως είσαι εργάτης η εργάτρια σε ένα εργοστάσιο ,το εργοστάσιο κλείνει μεταφέρετε έξω, ζητάτε στις αγγελίες δουλειά σαν καμαριέρα ,πωλήτρια, διανομέας κηπουρός, αν έχετε τα (προσόντα ) καλώς, μέχρι να βρεθεί πιο πεινασμένος εξαθλιωμένος με τα ίδια προσόντα πράγμα εύκολο σήμερα.
Ένα έθνος που μετατρέπει τους βασανισμένους εργάτες, αντι σε καλοντυμένους και μορφωμένους υπαλλήλους του, σε γκαρσόνες ,πωλειτες μασέζ κλπ, τον αγρότη να εγκαταλείπει το χωράφι για να γίνει face control η ευκαιριακά εργάτης η σκουπιδιάρης, τον τσοπάνη security, σπάζει την ραχοκοκαλιά του και η ιστορία του οδηγείτε προς τη διάλυση και την παρακμή.
Θα πουν μερικοί, μα ο καπιταλισμός μας έδωσε πράγματα και αγαθά που ούτε βασιλιάδες δεν μπορούσαν να απολαύσου πριν μερικές δεκαετίες!
Θα απαντήσω πως αυτός ο παράδεισος είναι παράδεισος των παραφρόνων και λυπάμαι που το λέω ,για τι σε ένα τέτοιο παράδεισο δεν μπορούν όλοι να ζήσουν
ευτυχισμένοι γιατί δεν γίνετε δίκαιη κατανομή του παραγομένου πλούτου και αγαθών, αν οι καπιταλιστές είχαν την ευαισθησία να νοιαστούν για την ευτυχία όλης της κοινωνίας θα ήταν κάτι αλλο, θα ήταν ας πούμε σοσιαλιστές στην κυριολεξία της λέξης.
Η πιο φιλελεύθερη παραχώρηση (αυτοκυβένησης, αυτοδιοίκησης κλπ )δεν μπορεί να συμφιλιώσει τους λαούς όσο οι καπιταλιστές τους ανταγωνίζονται για την κατάχτηση
της αγοράς καπιταλισμός κάνει τους ανθρώπους εχθρούς για πάντα άσχετα από χρώμα ,φυλή η πίστη που κι αυτά τα χρησιμοποιεί για το διαίρει και βασίλευε .
Το όλο καπιταλιστικό μόρφωμα μας έχει ξεκόψει από τα όρια των γνώσεων και του ελέγχου μας ,και μας οδηγεί όλο και περισσότερο στην εξάρτηση και την αμάθεια.
Για παράδειγμα ας πάρουμε ένα μάλλινο πουλόβερ. Για να γίνει ένα πουλόβερ πριν 70-100 χρόνια χρειαζόταν μια γυναίκα να κουρέψει ένα ,δύο πρόβατα ,να πλύνει το μαλλί να το ξάνει, να το λαναρίσει, να το γνέσει , μετά να βάψει το νήμα ,και να ξέρει να πλέξει η γυναίκα αυτή δεν ήταν πιο έξυπνη από τις σημερινές .Σήμερα αγοράζοντας ένα πουλόβερ κατά αρχή δεν ξέρουμε πόσο μάλλινο είναι; Αν δεν είναι 100% τι άλλο έχει μέσα ,ούτε και η πωλήτρια το ξέρει, απλά δεχόμαστε αυτό που θα γράψει ο κατασκευαστής στην ετικέτα.
Για να γίνει ένα τέτοιο πουλόβερ από το πρόβατο μέχρι το ράφι μπορεί να μεσολάβησαν 100 μπορεί και 200 εργάτες κανείς τους όμως δεν είναι σε θέση να φτιάξει ένα πουλόβερ από μόνος του. Αυτό σημαίνει ότι στο διάβα του χρόνου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξέκοψαν από την δυνατότητα να φτιάχνουν πράγματα απλά, ούτε καν ψωμί ,άρα έχασαν ικανότητες και γνώσεις προς όφελος του καπιταλισμού ,ούτε καν τα άγρια χόρτα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε , έτσι σε κάθε
φάση ,ακόμη και σε μια καταστροφή είμαστε υποχείρια των καπιταλιστών.
.Δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο χάσαμε, το ίδιο γίνετε σταδιακά
σε κάθε επίπεδο ,την εκπαίδευση, την περίθαλψη, την κουλτούρα, τις καλές τέχνες την διασκέδαση, κοντολογής ο καπιταλισμός μας παίρνει πίσω ότι η εξέλιξη της επιστήμης μας προσέφερε.
Ελέγχουν το θέατρο, το βιβλίο, τους συγγραφείς την κουλτούρα γενικά μάς πλασάρουν ανούσια σκουπίδια άχρηστα σαν μεγαλοφυή και αξεπέραστα μόνο για μια χρήση
Καταστρέφοντας τις αξίες και αρχές μετατρέποντας τες σαν ελαστικό χειρόκτιο (γάντι),one size.
H ενημέρωση υποτίθεται πως είναι δημόσιο αγαθό, που διαχειρίζονται για τον εαυτό τους εναντίον μας, ραδιόφωνο, τηλεόραση και τώρα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι τα μέσα που κατά κόρον μας ελέγχουν και μας αποβλακώνουν, κι όλα αυτά με την ανοχή και την επιλογή μας.
Πολλοί πλούτησαν γράφοντας, αλλα ορθά κοφτά φωνάζουν πως το κάνουν για επιβίωση, κι ότι διαβάζουμε ,ακούμε η βλέπουμε είναι οφθαλμαπάτη.
Κανείς σήμερα δεν γράφει πως σταδιακά μας παίρνουν πίσω το οκτάωρο, κανείς δεν γράφει για τον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο ,τον κακό δάσκαλο, τον τσαρλατάνο γιατρό, όλα σήμερα είναι όμορφα, όλα στο ράφι, μόνο στα δεκάλεπτα τον ειδήσεων πλασαρισμένες με τρόπο κάποιες ακρότητες ώστε να φανεί ότι φταίμε εμείς οι ίδιοι .Ο καπιταλισμός έφερε τους ανθρώπους σε κατάσταση άγνοιας, μειώνοντας τις παραγωγικές τους δυνατότητες και καταστρέφοντας τις επιδεξιότητες τους και ας μου πείτε πως οι σημερινές γυναίκες η οι άντρες είναι πιο ικανοί στο να διασκεδάζουν και ότι έχουν μεγαλύτερη καλλιέργεια από τους παππούδες η τις γιαγιάδες τους, ότι τρώνε καλυτέρα, καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη ,σοκολάτα ,γλυκά ,κάνουν περισσότερο σεξ και καλύτερες διακοπές .
Όλα τούτα είναι κατανάλωση κι όχι παραγωγή!.....όλα αυτά είναι ολίγον αφύσικα ξένα προς την φύση του ανθρώπου!
Αυτό αποδεικνύει περίτρανα γιατί τα παιδιά των μεταναστών είναι πιο ικανά ,παράδειγμα τα Αλβανάκια στην Ελλάδα.
Ο καπιταλισμός δεν κάνει ανίκανους μόνο στη βάση αλλά και τα ίδια τα παιδιά των πλουτοκρατών κι ας τα σπουδάζουν στα καλύτερα σχολεία, γιατί το μόνο που μαθαίνουν είναι το τελικό αποτέλεσμα κι όχι όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας. Κανένας τους σχεδόν δεν είναι ικανός να ξεκινήσει μια παραγωγική επιχείρηση από την αρχή, απλα να διαχειρίζεται αυτό που βρήκε από τον παππού του
που είχε εντελώς διαφορετική αντίληψη για τον εργάτη και ίσως να ξεκίνησε σαν τέτοιος.
Το ίδιο συμβαίνει και στην κορυφή της πυραμίδας.
Για παράδειγμα
Καραμανλής γέρος ,γεννημένος από πλούσιο για την εποχή έμπορο, έζησε
σε ένα χώρο που η διαφορά πλούσιου και φτωχού ήταν αμυδρά αντιληπτή.
Γνώριζε καλά τις ανάγκες του λαού, ήξερε τι και πως για να παρέχει τα βασικά κι ας ήταν μέχρι το μεδούλι καπιταλιστής, μέχρι ένα βαθμό μπορώ να πω ότι έσπρωξε το λαό προς το καλύτερο ,ειχε οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα.
Ανδρέας Παπανδρέου, γόνος κι αυτός αστού αλλά σαν επιθεωρητής ο Γέρος έζησε στην επαρχία κοντά στο λαό, στα δύσκολα εκείνα χρόνια έζησε την εξορία γνώρισε το λαό από κοντά, αυτό του έδωσε τα χαρίσματα που δεν μπορώ να πω αξιοποίησε στο έπακρο, υποκύπτοντας στους πλουτοκράτες.
Αν τώρα συγκρίνουμε τους επιγόνους τους είναι καταφανής η διαφορά κι ας έχουν αυτοί καλύτερες σπουδες, προυποθέσεις και ευκαιρίες.
Η παντελής γνώση τους και επαφή τους με την δομή και τα προβλήματα τόσο στην παραγωγή όσο και στην κοινωνία παράλληλα με την επιβολή τους τόσο από τα ΜΜΕ
όσο και από τα οικονομικά κέντρα ελέγχου, ξένα και ντόπια ,υποταγμένοι πλήρως
στις επιταγές της (Νέας τάξης, και της μετά Μαστριχτ εποχής) είναι επικίνδυνοι και ανεπαρκείς έστω και για διαχείριση, όχι να κυβερνήσουν.
Ο ένας μάλιστα δοκιμασμένος και αποτυχημένος για χρόνια μοιάζει με το μαθητευόμενο μάγο, που έδωσε εντολή στο Τζίνι να του φέρει ποτό και μη γνωρίζοντας την εντολή που έπρεπε να του δώσει για να σταματήσει πνίγηκε μέσα στο ποτό. Έτσι κι ο σημερινός Πρωθυπουργός ξεκίνησε παραπλανώντας τους πάντες
πλασάροντας το ψέμα και τώρα πνίγεται μέσα στο ψέμα και την απάτη.
Έτσι στην παγκόσμια γενικευμένη κρίση που ο καπιταλισμός δημιούργησε στον τόπο μας προστίθεται και η ντόπια που είναι πολύ χειρότερη.
Έτσι βλέπουμε να δίνονται τριάντα δις σαν αέρας στο αποτυχημένο καπιταλιστικό σύστημα και να φορτώνετε ένα ακόμη χρέος στις επόμενες γενιές που αποχαυνωμένες
Παρακολουθούν τον λάκκο που σκάβουν για να τους θάψουν.
Τριάντα δις , ναι σαν να προσπαθείς να γεμίσεις ένα πιθάρι χωρίς πάτο!

Καλό σας μήνα !

3 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

:))

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η σκιαγράφηση ….. όλα κάνουν το κύκλο τους

H Αννα είπε...

«Οι κρίσεις είναι η νομοτελειακή συνέπεια της βασικής αντίφασης της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής, που σαν θεομηνία, καταστρέφει τις δύο βασικές πηγές του πλούτου: τη γη και τους ανθρώπους» (Μαρξ).