Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τέττιξ και μύρμηξ !
…Γνωστό το σενάριο ,καλοκαίρι,  ο τζίτζικας  αραχτός απολαμβάνει τους  οπούς ,ο μέρμηγκας  με λιοπύρι τουλάχιστον  δύο βάρδιες χαμαλίκι .
…Γνωστή η συνέχεια!...χειμώνας , ο τζίτζικας  ικέτης  στον μέρμηγκα που τελικά τον γλυτώνει από το θάνατο, αφού πρώτα τον στόλισε δεόντως!
Πέρασαν χρόνια ,αλλάξανε οι καιροί, πέρασαν  καλοκαίρια, χειμωνάδες,  μα ετούτος ο χειμώνας, το κάτι άλλο ,θύμιζε κατακλυσμό.
Πλημμύρησε το σπίτι του μέρμηγκα ,υπόγεια  με τροφές, ισόγεια όροφος τίγκα στο λασπόνερο , τα μερμηγκόπουλα  και η κυρά μερμηγκίνα  σε μια σοφίτα   κοιτάνε από το παραθυράκι  τη λιμνοθάλασσα, τρέμοντας από το κρύο .
Βλέπουντας  τη δημοσιά ,απέναντι στους λόφους ,καρτερώντας  απαντοχή!
Ξάφνου στη δημοσιά σταματά μια λιμουζίνα  τσίλικη,  ίσαμε  400 αλόγατα  με  ένα εξωλέμβιο πίσω, κατεβαίνει  ένας με καπέλο ,σα στρατηγός  και ένας κουστουμάτος σαν δραπέτης του Χόλυγουντ, ξεκοτσάρουν  το εξωλέμβιο , βάζουν μπρός και έρχονται στο μερμηγκέικο.
Πλευρίζουν τη σοφίτα ,  τραβάνε  τα μερμηγκόπουλα , την κυραμερμηγκίνα και σε κατάσταση κατάρρευσης το μέρμηγκα ,τους βγάζουν  στο αμάξι κοτσάρουν το πλεούμενο, βάζουν μπρός και  μετά κάμποση ώρα σταματάνε σε  ένα πεντάστερο  HOTEL !
Ο κυρ μέρμηγκας από τη ζέστη στο αμάξι είχε συνέλθει αρκετά, γνώρισε στον κουστουμάτο   τον  τζίτζικα και ντρεπόταν για το στόλισμα που του είχε  κάνει.
Τους πήγανε σε μια σουίτα ,μπήκανε  κάτι ορντινάτζες με πακέτα  γεμάτα ρουχισμό για  όλο το μερμηγκέικο, με φαγιά ,με πιοτά που δεν είχαν ματαδεί .
Ο μέρμηγκας έπεσε στα γόνατα κι άρχισε να ευχαριστεί τον Τζίτζικα ,εκείνος τον σήκωσε  ,τον φίλησε και του λέει ,πλύσου,  ντύσου ,σε εκείνα τα κουτιά έχει κοστούμι παπούτσια κι ότι άλλο χρειαστείς, φάε,  πιες  ,ξεκουράσου.
Γυρίζει στη μερμηγκίνα  και της λέει:… το βράδυ θα τον απαγάγω με την άδειά σου φυσικά  !!!
Πράγματι κατά τις δέκα ,χτύπησε το τελέφωνο ,κατέβηκε ο Μέρμηγκας  στο σαλόνι ,τον περίμενε  ο σοφέρης  που τον οδήγησε  στο αμάξι , του  άνοιξε την πόρτα με υπόκλιση , την έκλυσε, μπήκε μέσα και τράβηξε κατά την παραλιακή !
Σταμάτησε σε ένα υπερλούξ  PALLAS  ,φωταγωγημένο, έτρεξε  ένας άλλος στρτηγοντυμένος  με κόκκινα σιρίτια  ,άνοιξε την πόρτα ,υποκλίθηκε ,  τον  οδήγησαν σε μια σάλα ίσαμε τρία  στρέμματα και βάλε  και τον έκατσαν πρώτο τραπέζι πίστα.!
Στην πίστα οι δεύτερες φωνές  πάσχιζαν να πιάσουν πόντους, κάτι μανούλια και κάτι γιουσουφάκια  που κόλαζαν και τον άγιο της Ασίζης!
Κάποια στιγμή ήρθε κάθισε δίπλα του ο Τζίτζικας, άρχισε να αστράφτει,να τα φλάς να οι κάμερες ,τα παπαγαλόνια γεμάτα απορία !.....ποιος άραγε είναι τούτος;
Τζίτζικας με Ο ένα κούνημα του χεριού τους  έδιωξε! Σηκώθηκε  πήρε μικρόφωνο και ξεκίνησε με ένα άσμα του Στέλιου , Έρχονται χρόνια δύσκολα !
Σταμάτησε και  στρεφόμενος στο πλήθη τους λέει ,θα απόρρητε για τον νέο φίλο μου: σας πληροφορώ δεν είναι καθόλου νέος!...και εν τάχει τους εξιστόρησε το παλιό συμβάν,  αυτός μου έσωσε τη ζωή σε αυτόν τη χρωστάω !
Το πρόγραμμα ήταν φαντασμαγορικό ,το λουλουδικό και ο  καμπανίτης άφθονα ,πράματα που ο Μέρμηγκας πρώτη φορά έβλεπε ο Τζίτζικας λατρβόταν σαν θεός !

Σε ένα διάλυμα οι φωτογράφοι και τα παπαγαλόνια πλησίασαν το τραπέζι και ζητούσαν απ τον μέρμηγκα μια δήλωση, εκείνος ρώτησε το Τζίτζικα αν μπορεί , τον χτύπησε στην πλάτη και του λέει …λεύτερααα!

Ακούστε τους λέει !...πέστε στον κόσμο ,πως εκείνος ο Αίσωπος  2500 χρόνια  λέει  μαλακίες  ,δεν πας πάντα με την δουλειά μπροστά   !


Δεν υπάρχουν σχόλια: