Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ !



Ααα!...που είχαμε μείνει; Ναι εκεί που η οικογένεια και το μπουλούκι των παρατρεχάμενων αποφάσισε μετά από υπόδειξη εταιριών να σουλουπώσει το Μαμούχαλο, και να το κουκουλώσει με κάποια που να γράφει στα ΜΜΕ!

Κάμανε μαζώξεις, συμβούλια , παρασυμβούλια,…. ο καθηγητής είπανε ,αυτός ξέρει ,έχουν περάσει από τα χέρια του πολλά θηλυκά ,κάποιο θα ξέρει που πού να μας κάνει! Φτιάξανε κι επιτροπή από ίμαντζ μέηκερς ,ψυχολόγους , νομικούς και βάλανε μπροστά το προγρέσο!

Πράγματι από τα χέρια του καθηγητή είχαν περάσει πολλά θηλυκά, είχε εξυπηρετήσει εκατοντάδες τόσο στο σχολείο όσο και μετά ,με μεταγραφές ,στο πτυχίο και σε διάφορα επίπεδα. Βλέπετε σαν θεωρητικός ήταν απόλυτα πιστός στην αξιοκρατία ,αλλά στο μυαλό του ήρθε μία!.....που φατσικά έμοιαζε με την πριγκηπέσα (εκείνη ντε που την βρήκαν στουκαρισμένη και λένε πως τη φάγανε) ,Ξανθιά ψηλή και αρκετά καλόβολη για ότι την προόριζαν ,μα πάνω απ’ όλα πιστή στο κόμμα , στους παράδες και φιλόδοξη!
Άρχισαν οι βολιδοσκοπήσεις ,θέλω να γίνω γιατρός τους είπε!
Μα δε θες κάτι πιο σίκ; Πιο εύκολο;….Όχι γιατρός!
Γιατρός , γιατρός , τι να κάμουμε; …και βάλανε μπροστά τη μηχανή!
Να τα κονέ με την πλευρά του Κινέζου, να προφεσόροι ,λάδι εδώ , ταξίματα εκεί , κίνησε η γερακίνα να γίνει γιατρέσσα!
Την στείλανε τάχα στο εκλογικό του κέντρο σαν εθελόντρια και έγινε το κονέ!

Στο μινίστρο της κουλτούρας ήταν ένας συντοπίτης χοντρούλης προφεσόρος ,φάνηκε βολικός,(κάμανε κι αυτοί στραβά μάτια) κάμανε συλλόγους , παρασυλλόγους , για νήματα , κουβαρίστρες , ρόκες , αδράχτια ,
έρευσε παράς από το μινίστρο, ήταν γιά και μία τιμητική φιέστα για την πόλη από την ένωση ,να μπεζαχτάς με τη σέσουλα! Το μπουλούκι άρχισε να λιγδώνετε.
Έγιναν τα παντρολογήματα , ο μαμούχαλος με προφίλ σοβαρού οικογενειάρχη ,στηνόταν στο γυαλί , κορδωνόταν σαν γάλος , το καβάλησε το καλάμι και βάλθηκε να καβαλήση και το δοβλέτι!
Έκαμε τις τσάρκες του μέχρι τον αφέντη ΟΥΑΣΙΚΤΟΝΟ ,έδωσε την κάρτα του, είπε πόσο καλό παιδί θα είναι και πήρε το ΟΚ, τους είπε ευχαριστώ ! Καθαρές δουλειές ,μη γίνει σαν την περίπτωση του Κινέζου που τους ευχαρίστησε εκ των έπειτα κι αφού έπρεπε να του τσακίσουν ένα ιπτάμενο και την φάτσα, εκεί κάτω στα δώδεκα νησιά .

Η δουλειά στη στράτα του Σοφοκλή πήγε καλά ,ο Κινέζος ήταν καλό παιδί ,βοήθησε και με το παραπάνω, βέβαια φίφτι , φίφτι ,αλλά μη τα θέμε κι όλα δικά μας;….μόνο που αν το γαλαζομπούλουκο έπαιρνε το γκοβέρνο , έπρεπε να κουκουλώσει την υπόθα ,πέρασαν κι ένα νόμο (περί ευτείνης μινίστρων) ,μαζί και κλοτσώντας δήθεν!

Κάπου εκεί κοντά ,στο καβάτζο του αιώνα βγήκαν τα κουτιά , πέσαν τα κουκιά , αποβραδίς οι γαλάζιοι μπήκαν μπροστά , στρώσαν τραπέζια ,φέραν τους γύφτοι με τα νταούλια και τα κλαρίνα. Δεν είχε πάει κάτω η πρώτη μπουκιά και έμεινε το πιρούνι μετέωρο ,τσίμα ,τσίμα , οι πράσινοι μπήκανε μπροστά , μείνανε τα τραπέζια
μείνανε και οι γύφτοι να ντερλικώνουν.
Το γαλαζομπούλουκο έκαμε την καρδιά του πέτρα ,υπομονή , είπαν και πέσαν με τα μούτρα στη δουλειά πιο μεθοδικά.

Το μινίστρο της κουλτούρας (ο χοντρούλης , που λέγαμε ) έδινε παράδες για κουλτούρα ,έδινε και στο σύλλογο του καθηγητή, εκείνον που με διαλογισμό θα καταπολεμούσε την πείνα!
Όπου ήταν να πάει το μαμούχαλο προπομπός ήταν ένας από τους συλλόγους ,μάζευαν κόσμο, τραπέζωναν , λάδωναν ,έταζαν μάζευαν προκαταβολικά τα κουκιά ένα , ένα!
Στο μεταξύ ο Κινέζος δούλευε ψιλό γαζί το δοβλέτι ,μίλαγε για σύγκληση με την ένωση ,άλλαξε και την μονέδα και έσπρωχνε τον καιρό!
Με τους παράδες της ένωσης λαδώνονταν οι μηχανές ,φτιάχτηκαν κάτι δρόμοι ,ένα γεφύρι ,κάμποσες αρένες , για την παγκοσμιάδα ,χαίρονταν οι εργολάβοι ,οι τραπεζίτες ,οι ραδιοφωνιάδες ,γενικά όλα τα λαμόγια!
Τότε ήταν που είπαν αεί σιχτήρ Κινέζο και πράσινα άλογα!....γιατί φίφτι , φίφτι μπορούμε μόνοι μας ,υπάρχει και καλύτερο και το θέλουμε!

Έτσι πήραν φωτιά ,πένες ,μικρόφωνα και κάμερες !..λεφτά αβέρτα από το δρόμο του Σοφοκλή!
Όλο το γαλαζομπούλουκο επί ποδός ,νομαρχαίοι ,δημαρχαίοι ,δρόμο δρόμο , σπίτι σπίτι δεν έμεινε γωνιά που να ήταν κουκί και να μην έγινε μπούκωμα η τάξιμο!
…Η συνέχεια ….στο επόμενο…….

5 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Τελικά κάποια παραμύθια δεν τελειώνουν...!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ :)

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει οτι σε μια ΜΚΟ κατά της Πείνας, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ, συμμετείχαν οι Ζαχόπουλος, Νατάσσα Καραμανλή και η Εύη Τσέκου. Κι αυτο απο το 2002, πριν γίνει Γενικός Γραμματέας ο Ζαχόπουλος...Πέρα απο τα τυχόν οικονομικά σκάνδαλα που ερευνά το λαγωνικό ο Χαρδαβέλλας, το ενδιαφέρον είναι η τυχόν γνωριμία της Ευης Τσέκου με την Νατάσσα Καραμανλή, τουλάχιστο απο το 2002...

Ανώνυμος είπε...

Μετά τα τελευταία γεγονότα, θεωρώ αναπόφευκτη την αναφορά στο πρόσωπο της συζύγου του Πρωθυπουργού, με την μορφή ερωτηάτων προς κάθε κατεύθυνση.

Οι περισσότεροι πλέον κάτι έχουμε ακούσει ή διαβάσει για την "Ανέμη", ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο με πρόεδρο τη Νατάσα και αντιπρόεδρο το Ζαχόπουλο, για τη "Θεσσαλονικέων Πολιτεία" του 1997 που στόχο είχε τη δημιουργία "κύκλου διανοουμένων Καραμανλικών" και προώθησης εντός της ΝΔ του βουλευτή τότε Κώστα Καραμανλή, για την (ιδρυθείσα ακόμα πιο νωρίς) Λέσχη για τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό "Ηδύπολις" με σκοπό επίσης τη δημιουργία ρεύματος υπέρ Κώστα, για τις χιλιάδες Ευρώ της επιχορήγησης των "Υακινθείων" του Λουδοβίκου των Ανωγείων, για το ποσόν των 500.000+ Ευρώ (μέσω ΟΠΑΠ-δηλαδή Υπ. Πολιτισμού) που δόθηκε στο λογαριασμό εταιρείας γιου καθηγήτριας της Νατάσας στην Ιατρική, για την δωρεά μερικών χιλιάδων ευρώ στο Πανεπιστήμιο Tufts, για το ταχύτατο γρέμισμα των στούντιο της "Columbia", για τους φημολογούμενους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων (όπως πχ του οικοπέδου στην Αρδηττού που υπάρχουν ερείπια του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδας) κλπ.

Τα ερωτήματα που θέτω είναι:

1. Γιατί έπρεπε να γίνει Υπουργός ο "άσπονδος ξάδελφος" Λιάπης, για να ξεμπροστιαστεί ο Ζαχόπουλος?

2. Γιατί ποτέ δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα ο Τατούλης με τον Ζαχόπουλο?

3. Τι σχέση είχε ο Ζαχόπουλος με την Νατάσα ΠΡΙΝ το γάμο της με τον Καραμανλή?

4. Γιατί η Καθηγήτρια Ιατρικής που πέρασε τη Διατριβή της Νατάσας έγινε πρόεδρος του ΙΚΥ και η εταιρεία του γιου της πήρε τεράστια επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ?

5. Πως η Νατάσα κατάφερε να πάρει διδακτορικό 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ από το ίδιο της το πτυχίο?

6. Ήταν ο Ζαχόπουλος ο editor της Δατριβής της Νατάσας?

7. Γιατί σταμάτησε να λειτουργεί η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη για 900.000 Ευρώ περίπου, ενώ το ποσό αυτό μπορούσε άνετα να καλυφθεί από τις δαπάνες που δόθηκαν στα προαναφερθέντα σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους "Αλλαντάλλων"?

8. Τι ποσά έχει πάρει συνολικά το Μέγαρο Μουσικής επί Ζαχόπουλου?

9. Από ποιον ήταν βαλτή η Τσέκου?

10. Γιατί ο Βουλγαράκης ενώ ήξερε τι παιζόταν δεν έκανε καμμιά κίνηση όσο ήταν ΥΠΠΟ?

11. Ποιος είναι ο "μοντέρ" του DVD και ποιος έχει και τις δύο εκδόσεις στα χέρια του εκτός από τον Ανδριανό?

12. Γιατί ξαφνικά σήμερα η Κέλλυ Μπουρδάρα (φέρεται να) έκανε δήλωση υπέρ της Ντόρας?

13. Τελικά ο Καραμανλής είναι το πρόβλημα, ή μήπως το στενό (πολύ στενό) περιβάλλον του?
Aπ’ τα κόκαλα βγαλμένη
των Eλλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Eλευθεριά

Ανασα του Βορρα είπε...

Φωτιά πήραν τα δάκτυλά σου.
Βούτα τα στο νερό και συνέχισε να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο του΄"αγνώστου".

olygirtos είπε...

..κάπως έτσι!

κέρας!


....δεν υπάρχει λόγος Ανάσα.